Fill in the form and we will call you

Aydınlatma ve kule terimlerini gördüğünüzde sizler de çok yüksek bir direk ve daha sonra büyük aydınlatma mekanizmaları düşünüyorsunuz değil mi? Çok karanlık ve büyük alanları aydınlatan uzun kuleler aklınızda canlanıyor.


Aydınlatma kulesi olarak tek bir ürün teknik olarak ortaya çıkmıyor. Gözetleme kuleleri, havalimanındaki kuleler her zaman çok yüksek alanları gözlerde canlandırıyor. Ama aydınlatma kulesi size çok yüksek bir ürünmüş gibi görünmesin. Bu ürünler birçok işte görev alan işlevsel ürünler olarak öne çıkıyor.


Aydınlatma kuleleri ve özellikleri konusunda sizlere detaylı olarak bilgi vereceğiz. Bu kuleler öncelikle farklı özelliklere ve taleplere yönelik tasarlanıyor. Mobil yani taşınabilir olması da çok işlevsel hale gelmesini sağlıyor.


Aydınlatma Kulesi Nedir?

Aydınlatma kulesi, dış ortamlarda gece yapılan işlerde (özellikle şantiye alanı ve inşaat sahası gibi) aydınlatma görevini yerine getirmesi için kullanılan iş araçlarıdır. Çok farklı türde aydınlatma kuleleri ile bir inşaat sahasının aydınlatma işlemleri yapılabilir.


Bu kuleler tasarım açısından her türlü ihtiyacı giderecek şekilde tasarlanıyor. Aynı zamanda çok pratik bir kullanıma sahip. Bunun yanında aydınlatma kuleleri ve özellikleri dikkate alındığında çok az enerji harcadıklarını da belirtelim.


Kuleler enerji üretme görevini yerine getiren bir motor ve aküden ortaya çıkan elektrik üzerinden ışık veriyor. Yüksekliği ayarlanabilen kulelere LED ya da halojen lambalar takılıyor. Aküden gelen elektrik enerjisi burada ışık enerjisine çevriliyor.


Aydınlatma Kuleleri Nasıl Çalışır?

Aydınlatma kuleleri çalışma prensibi olarak jeneratör sistemi gibi düşünülebilir. Bu ürünler dizel yakıtlı motorlar sayesinde çalışır. Aynı zamanda bir akümülatöre de sahiptirler. Akü tarafından üretilen elektrik enerjisini ışık enerjisine çevirirler ve çevreyi aydınlatırlar.


Aydınlatma kulesini işlevsel hale getiren diğer bir özellik ise şebeke elektriğine de bağlanabilmesidir. Şebeke elektriğinde bir kesinti olursa ya da bulunduğunuz inşaat alanında elektrik sağlamada problem yaşarsanız jeneratör sistemi devreye girer ve aydınlatma işlemi hala yapılabilir.


Aydınlatma kuleleri çok farklı özelliklerde üretiliyor. Kullanılan ampul çeşitleri, kulenin motor gücü, kulenin yükseklik seviyesi, kontrol paneli ve akü tipi değişiklik gösterir. Bu nedenle her türlü ihtiyacınızı karşılamada ve her alanı aydınlatma uygun bir aydınlatma kulesi tercih edebilirsiniz.


Aydınlatma Kulesi Nereden Kiralanır?

Aydınlatma kuleleri dış mekan ve iç mekanlarda kesintisiz bir şekilde aydınlanma olmasını sağlar. Bir akü üzerinden enerji kaynağı elde eden aydınlatma kuleleri bu alanda satış yapan firmalardan satın alınabilir. Bu kuleler kullanım amacına göre en yüksek teknoloji ile üretilmektedir.


Aydınlatma kulesi kiralarken öncelikle ihtiyaçlarınıza bakmanız gerekir. İhtiyaçlarınıza uygun yükseklikte bir aydınlatma kulesi kiralayabilirsiniz. Bu alanda kiralama yapan firmamızın web sitesinden ürünler arasında karşılaştırma yapabilir ve personellerimizden fikir alabilirsiniz. Aynı zamanda aydınlatma kulesi satınalma seçeneğini de düşünebilirsiniz.


Aydınlatma Kulesi Nasıl Seçilir?

Aydınlatma kulesi seçerken kullanım amacı çok önemlidir. Aydınlatma kulesini kiralarken ürünün nerede kullanacağınıza bakmanız gerekiyor. Zorlu şartlara sahip bir arazide kullanacaksanız tekerlek yapısı buna uygun ürünler kiralamalısınız. Aynı zamanda aydınlatma kulesinin aydınlatılacak alanın yapısı da önemlidir. Çok geniş bir alan aydınlatmak istiyorsanız çoklu lambalara sahip daha güçlü projektörler barındıran kuleleri tercih etmelisiniz.


Aydınlatma kulesini kiralarken diğer bir ihtiyaç ise ürünün ne kadar süreyle kullanılacağıdır.  Firmamız her türlü aydınlatma işlemi için sizlere aydınlatma kulesi temini gerçekleştirmektedir. Aydınlatma kuleleri ve özellikleri konusunda araştırma yaparak hemen bir tane kiralayabilirsiniz.


Aydınlatma Kulesi Teknik Özellikleri

Aydınlatma kulesinin en önemli avantajı çok hızlı bir şekilde tamamlamanız gereken projelerde sizlere gece de çalışma imkanı sunmasıdır. İnşaat sektöründe yapılan çalışmalarda özellikle gece vaktinde işlerin kesintisiz yürüyebilmesi için ışık gücüne ihtiyaç vardır. Sürekli çalıştırmayı gereken yani 24 saat çalışma olan şantiyelerde aydınlatma kulesi ile bu problemi çözmek mümkün olur.


Aydınlatma kulesinin diğer bir avantajı da mobil bir ürün olmasıdır. Yani aydınlatma kulesi tekerlekleri sayesinde taşınabilir. Bu sayede çalıştığınız alanda kolaylıkla yer değiştirebilir ve istediğiniz bölgenin aydınlanmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kolay taşınabilirliği bir ürün olduğundan farklı şantiyeler arasında da aydınlatma kulelerini kullanma şansınız oluyor.


Aydınlatma kuleleri aynı zamanda akülü bir sisteme sahip olduğu için çok sessiz çalışırlar. Yani inşaat sahasında gece aydınlatma görevini yerine getirse de hiçbir şekilde ses yapmazlar. Bu sayede şantiyede yapılan gece çalışmasından kimse rahatsız olmaz. Bu kulelerde kullanılan ışıklar da led ya da florasan gibi farklı ışık türleri olabilir. Aydınlatma ekipmanlarını aydınlatılacak alanın özelliklerine göre belirlemek mümkündür.


Işık kulesi olarak da bilinen bu kulelerin diğer bir avantajı ise iş kazalarının yaşanmasına engel olmasıdır. Şantiye alanlarında özellikle gece vakti yapılan aydınlatmalar sayesinde personeller sorunsuz olarak çalışabilir. Bu sayede her yer rahat göründüğü için iş kazası yaşanmaz. Aynı zamanda elektrik kesintisi, arıza veya personellerin birbirleriyle karşılaşma olasılığı olan alanlarda olumsuzluklar ve kayıplar minimum seviyeye iner.


Aydınlatma kulelerinde tek bir lamba takılabileceği gibi çok sayıda yüksek yoğunluğa sahip lamba da takılabilir. Genellikle metal ampuller kullanılır. Dizel yakıtı ile çalışan bir jeneratöre sahip olduğu için bu lambalar elektrik kesintisi olsa da çalışabilir. Aydınlatma kulelerini taşıyabilmek için römork sistemi kullanılır. Aynı zamanda römork lamba, direk ve jeneratör kolaylıkla demonte edilebilir ve parça parça taşınıp kullanılacağı alanda birleştirilebilir. Aydınlatma kulelerinin demonte edilebilmesi saklama açısından da büyük avantaj sağlar.


Aydınlatma Kuleleri Kullanım Alanları

Aydınlatma kuleleri genellikle geçici aydınlatma ihtiyaçları için etkili çözümler sunar. Bunun için özellikle inşaat ve şantiye alanlarında yoğun olarak kullanılır. Ancak aydınlatma kulelerinin kullanıldığı çok farklı alanlar da vardır. Farklı spor dallarındaki spor karşılaşmaları ve stadyumlarda kullanılabilir. Aynı zamanda miting, açık hava konseri ve festival gibi etkinliklerde de aydınlatma kulelerini görebilirsiniz.


Açık hava fuarlarına ek olarak otoyol ve demiryolu şantiye sahalarında da aydınlatma kuleleri yer alır. Aynı zamanda maden alanlarında da aydınlatma kulelerini görebiliriz. Bunun yanında doğal afet yaşanan alanlar, metro, kazı ve inşaat alanları ya da çeşitli kırsal bölgelerde aydınlatma kuleleri kullanılır.


Aydınlatmak kulelerini askeri üsler, limanlar ve tersanelerde de görmek mümkündür. Özetle küçük, orta ve büyük ölçekli tüm şantiye ve iş sahalarında aydınlatma kulelerine ihtiyaç duyulabilir. Son olarak orman yangın alanları ya da arama kurtarma çalışmalarında gece de çalışılabilmesi için aydınlatmak kulelerine başvurulabilir.


Aydınlatma Kuleleri Fiyatları

Aydınlatma kulesi fiyatları ürünün boyutuna, teknik özelliklerine göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda ürünün markası ve modeli de fiyatlar üzerinde etkilidir. Kullanım amacına göre aydınlatma kuleleri farklı özelliklere sahiptir. Öncelikle yüksekliği, ışık türü gibi birçok etmen fiyatların belirlenmesinde etkilidir. Şantiye alanlarında kullanabileceğiniz her türlü aydınlatma kulesini uygun fiyatlarla firmamızdan kiralayabilirsiniz.


Sürekli kullanım için aydınlatma kulesi satın almanız daha doğru bir yatırım olacaktır. Ancak belirli dönemlerde kullanacaksanız aydınlatma kulesini kiralayabilirsiniz. Firmamız aydınlatma kulesi kiralama hizmeti vermektedir. Hemen web sitemize girebilir ve aydınlatma kulesi fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.