Formu doldurun sizi arayalım

Çalışma alanlarında birçok iş sürecini yerine getirmek için personel yükseltici platformlar kullanılıyor. Öncelikle inşaat sektörü başta olmak üzere tarım sektörü, bakım ve onarım işlemleri, temizlik ya da depolama alanları gibi birçok iş kolunda bu platformlar görev almaktadır.


Bu platformlar personellerin yüksek yerlerde çalışacağı her iş kolunda ve çalışma alanında kendine kullanım alanı bulur. Aynı zamanda malzemelerin ve yüklerin de yükseklere sorunsuz bir şekilde çıkarılabilmesini sağlar.


Manlift olarak da bilinen personel yükseltici araçlar ile 6 metre ile 48 metre arasında her türlü yüksekliğe çıkma söz konusu olabilir. Hem açık alanlarda hem de kapalı alanlarda başarılı bir şekilde görev almaktadır.


Personel yükseltici platform kullanım alanları ve kullanım amacına göre farklı özelliklerde, türlerde ve yapıda üretiliyor.


Personel Yükseltici Platform Türleri Nelerdir?

Personel yükseltici platform çeşitleri kullanım amacına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle kullanım alanlarını sıralamadan evvel türleri hakkında bilgi vermemiz daha doğru olacaktır.


Eklemli Platformlar

Eklemli platformlar hem dayanıklı hem de uzun ömürlüdür. Güçlü yapısı ile çalışma alanlarında güven verir. Aynı zamanda bakım süreci de pratik bir platformdur. Hem elektrik hem de dizel yakıtlarla çalışmaktadır.


Eklemli platformlar engebeli arazilerde yaygın olarak kullanılırlar. Aynı zamanda zorlu saha şartları olan çalışma alanlarında da görev alır. Hidrolik diferansiyel kilit sistemi sayesinde rahat bir şekilde çalışmak mümkün olabilir.


Makaslı Platformlar

Yüksek taşıma kapasitesine ihtiyaç olan çalışma alanlarında görev alırlar. Kapalı ve açık alanlarda tüm yüksekte çalışma işlerinde başarıyla görev alabilirler. Özellikle iç mekanlarda tavan işlerinde kullanılır. Aşırı yük bindiğinde limit aşım uyarısı verir ve bu yönü ile çok güvenli bir platformdur.


Dikey Platformlar

İç mekanlardaki çalışma alanlarında kullanılacak personel yükseltici platform dikey modellerdir. Personel yükseltici platform kullanım alanları olarak dikey modeller dar çalışma alanlarında işlevseldir. Güvenlik sistemi üzerinden 3 dereceye kadar asansörünü yükseltebilirsiniz. Aynı zamanda üzerinde çalışan personeller yüksek teçhizatı ve özel teknolojileri ile iş yaptığı alanda hassas bir şekilde görevini yerine getirebilir. Dikey platformlar elektrikli olarak tasarlanmıştır.


Çekilebilir Platformlar

Bu platformlar en basit platform çeşitleri arasında yer alır. Bir kişi yalnız başına yük indirebilir, yük yükleyebilir ya da kurulum işlemini tek başına yapabilir. Elektrikli yapıda olan çekilebilir platformlar son derece hafiftir. Hafif tasarımı sayesinde hassas zeminlerde dahi çok yüksek verimde çalışma imkanı verir.


Minimal tasarımı sayesinde çekilebilir platformlar dar alanlarda da görev yapabilir. Kolay kuruluma sahip olduğu için personeller mobil şekilde her yerde zorlanmadan çalışırlar.


Teleskopik Platformlar

Bu platformlar %40 oranına kadar eğim bulunan ya da engebeli arazide başarı ile çalışırlar. Aşırı yük kontrolü özelliği ile bu alanlarda yüksek güvenlikle çalışma ortamı sağlar.


Estetik ve çok yönlü tasarımı ile hassas yaklaşma fırsatı verir. Platformda 360 derece kule dönüş özelliği ve 140 dereceye kadar ekstra jib bom hareket yeteneği vardır. Zorlu koşullarda çalışacak bir platform arıyorsanız teleskopik platformu tercih edebilirsiniz.


Paletli Platformlar

Hem dış mekanlarda hem de iç mekanlarda çok yüksek alanlara erişmek istiyorsanız paletli platformlar ile çalışabilirsiniz. Bu platformlar 47 metreye kadar ulaşabilir ve standart kapıların tamamından geçecek şekilde tasarlanmıştır


İş makinesi olarak çok kullanışlı olan bu ürünler özellikle iz bırakmadan ilerlemesiyle bilinir. Ek olarak çift enerji kullanımı sayesinde akü ve dizel motorla çalışabilir. Personellerde istedikleri yükseklikte çalışma olanağı tanıyan platformlardır.


Telehandler

İşlevsel ve pratik kullanımı olabilmesi için kolay kontrol sağlayan joystick sistemi bulunur. Aynı zamanda sabitleyici ayaklara sahiptir. Bunun yanında kumanda kontrol özelliği de bulunur. Telehandlerin dört tekerleğinde ayrı çekiş gücü özelliği vardır. Aynı zamanda 10 dereceye kadar eğim olan alanlarda zorlanmadan kullanabilirsiniz. Teleskopik forklift olarak da bilinen bu makineler şantiye işlerinde oldukça kullanılmaktadır.


Personel Yükseltici Platform Kullanım Alanları Nelerdir?

Personel yükseltici platform kullanım alanları konusunda yukarıda türe özel bazı açıklamalar yaptık. Şimdi de genel olarak bu platformları hangi alanlarda kullanabilirsiniz buna bakalım. Çünkü bu platformlar çok sayıda farklı alanda görev alabiliyor. Ülkemizde birçok işte söz konusu manliftleri görüyoruz.


İhtiyacınız halinde şu alanlarda personel yükseltici platformları kullanma şansınız olur;

  • Alışveriş merkezi, stadyum, havaalanı, fabrika, depo, endüstriyel tesis ve havaalanı gibi inşaat alanlarında çeşitli görevlerde
  • Stadyum, havaalanı, depo ve fabrikalarda çelik konstrüksiyon işlemleri
  • Elektrik, kamera sistemleri ve güvenlik sistemlerinde keşif ve taahhüt süreçleri
  • Alışveriş merkezi ve plazalarda bakım ve süsleme çalışmaları
  • Isıtma sistemleri, havalandırma sistemleri ve iklimlendirme sistemlerinin keşif ve taahhüt süreçleri
  • Rafineri ve kimyasal tesislerde inşaatlar ve bakım süreçlerinde
  • Binaların bakımı, onarımı ve temizlik işlemlerinde (Özellikle dış cephe temizlik işlemleri)
  • Konser, toplantı ve fuarlarda sahnede ışık ile sahne kurulumu ve sökümleri
  • Fabrika tesislerinde tesis bakımı, makine ve ekipman bakımı ile onarımı çalışmaları
  • Enerji tesislerinde montaj, inşaat ve bakım çalışmalarında
  • Tarım alanları ve belediye ya da tesislerdeki peyzaj çalışmaları
  • Lojistik sistem ve raf imalatı ya da montaj süreçleri
  • Elektrik aydınlatma sistemlerinin bakımı ve onarımı
  • AVM; stadyum, havaalanı, depo, rafineri, ofis gibi alanlarda temizlik, bakım, onarım ve aydınlatma çalışmaları
  • Tersanede gemi, yat ve diğer deniz araçlarının üretimi, onarım süreci ve boyama çalışmaları
  • Yılbaşı aydınlatması, seçim çalışması, ilan ve reklam asma işleri ve aydınlatma gibi medya işleri
  • Şehir içi ve şehir dışı yaşam alanlarında keşif, montaj, bakım ve onarım için araç üstü mobil şekilde
  • Film ve dizi setlerinde kamera ve ışık yükseltme ve yüksekte konumlama adına yapılan çalışmalarda
  • Spor tesisleri ve spor salonlarında inşaat ve bakım çalışmaları


Personel Yükseltici Platform Nasıl Seçilir?

Personel yükseltici platformlarda çok geniş seçenekler bulunuyor. Bu nedenle de seçim sürecinde biraz zorlanabilirsiniz. İlk olarak kullanım amacınıza göre bir seçim yapmanız gerekiyor. Bunun yanında çalışma yapılacak alanın durumuna da bakmak gerekiyor. Öncelikle düz alanlar için seçenek daha geniş oluyor. Ancak eğimli ya da engebeli alanlarda bu konuda sizlere zorluk çıkartmayacak modelleri seçmeniz gerekiyor.


Bunun yanında çalışma yapılacak alanın yüksekliği de önemlidir. Yüksekliğe göre 40-50 metre yüksekliğe kadar kullanabileceğiniz platformlar tercih edebilirsiniz. Personel yükseltici platformlar için iç ve dış mekanlara özel seçimler de yapabilirsiniz. Ek olarak dar alanlarda daha fonksiyonel tasarıma sahip ürünler seçmeniz gerekiyor.


Personel yükseltici platformları kiralayabilir ya da satın alabilirsiniz. Personel yükseltici platform kullanım alanları tamamen sizlerin ihtiyacınıza göre değişir. Yükseltme işlerinden yüksek yerlerde çalışmaya, yük kaldırmadan yüksek alanlara malzeme yerleştirmeye kadar birçok alanda personel yükseltici platformları kullanabilirsiniz. Kullanım amacı ve seçim konusunda bizimle iletişime geçerek personellerimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.