Formu doldurun sizi arayalım

Birçok çalışma işinde kaldırma sistemi kullanılıyor. Kaldırma sistemlerinde genellikle platformlar görev alıyor. Bu sistemler arasında en yaygın platformlar dizel eklemli platform oluyor. Bunların en önemli özelliği diğer büyük yapılı platformlar ile karşılaştırıldığında hareket kabiliyetinin çok daha yüksek olması ve çok daha kullanışlı bir ürün olmasıdır. Bu özellikleri nedeniyle eklemli platform yoğun olarak tercih ediliyor. Birçok işletme kaldırma ihtiyacı varsa eklemli platformları tercih ediyor. Güç kaynağı olan dizel yakıta erişim çok daha kolay olduğu için hem dış mekanlarda hem de en zorlu arazi koşullarında kolaylıkla kullanılabiliyor. Çalışma yakıtı anlamında büyük tasarruflar sağlıyor. Dizel eklemli platformlar ve özellikleri dikkate alındığında çok geniş bir kullanım alanı olduğunu görüyoruz.


Dizel Eklemli Platform Nedir?

Dizel eklemli platform dizel bir motor ile çalışan, aynı zamanda kendinden yürüme özelliği bulunan iş makineleridir. Bu platformların en önemli avantajı 4 x 4 özelliğine sahip olmasıdır. Bu sayede eklemli platformlar çok daha etkili bir şekilde yürürler.


Dizel eklemli platformların yüksek güçte olması dış mekan uygulamalarında ve çok engebeli arazilerde dahi çalışabilmesini sağlar. Günümüzde birçok projede, maden sahasında ve zor birçok farklı koşulda dizel eklemli platformlar kullanılıyor.


Dizel eklemli platformlar çalışma yüksekliği, dar ya da geniş olması gibi özellikleriyle çeşitli türlere ayrılıyor. Sizler de çalışma ihtiyaçlarınıza göre dar veya geniş modeller arasından bir seçim yapabilir ya da yükseklik opsiyonuna göre ihtiyacınızı karşılayacak bir eklemli platform satın alabilir veya kiralayabilirsiniz.


Dizel Eklemli Platform Özellikleri

  • Dizel eklemli platformların sahip olduğu motor ile birlikte dizel yakıtı ile çalışmaktadır. Bu sayede yakıta ulaşım olan her yerde kolaylıkla kullanılabilirler. Dizel eklemli platformların kullanıldığı alanlarda elektrik enerjisi olmasına gerek yoktur.
  • Bu platformlar yüksek ağırlıklarda yük taşıyabilir. Eklemli platformlarla 300 kilograma kadar olan yükleri taşımanız mümkün olur.
  • Bu platformlarla çok geniş aralıklarda çalışma yüksekliği bulunur. 12 metre ile 48 metre arasında istediğiniz yükseklikte çalışabilirsiniz.
  • Bu platformların ortalama 20 metreye kadar yatay hareket kabiliyeti de bulunur.
  • Bu sistemlerde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkmaktadır. Acil durum butonu, ağırlık sabitleme, emniyet kilit sistemi gibi birçok güvenlik önlemi bulunuyor.
  • Eklemli platformların uzaktan kumanda ile kontrol edebilirsiniz. Yükselip inme gibi birçok fonksiyonu kontrol paneli üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
  • Dizel eklemli platformlarda hidrolik tekerlekler bulunur. Bu tekerleklerin yüksek manevra kabiliyeti vardır. Bu sayede zorlu alanlarda dahi kolaylıkla hareket edebilir.
  • Bu platformların en önemli işlevlerinden biri geniş olmayan alan ve ortalama büyüklüğe sahip kapılardan geçerek buralarda kullanılabilmesidir.


Dizel Eklemli Platform Kullanım Alanları

Dizel eklemli platformların geniş kullanım alanı vardır. Özellikle binalarda dış cephelerdeki tüm çalışmalarda kullanılabilir. Bina dışında yapılacak bakım ve onarım çalışmaları ya da boya işlemleri gibi tüm süreçlerde bu platformlara başvurulabilir. Aynı zamanda köprü onarımı yaparken ya da binalarda cam temizliği gerçekleştirilirken kullanılması da mümkündür. Buna ek olarak tüm şantiyelerde genel yapı ve inşaat işlerinde bu platformlar görev alabilir.


Eklemli platformlar bir şantiyede her iş sürecinde kullanılabilir. Bunun yanında çelik konstrüksiyon işlerinde de görev alabilir. Çatı örme ya da cephe kaplama işlemleri ile birlikte onarım ve yenileme süreçlerinde de Görev alır. Bunun yanında yüksek yük taşıma kapasitesi sayesinde hava alanlarında da kullanılabilir. Aynı zamanda eklemli platformlar liman ve tersane işlerinde de istifade edilen iş araçlarıdır.


Dizel Eklemli Platform Avantajları

Dizel eklemli platformlara çok yaygın olarak rastlıyoruz. Belirli özellikleri ile bu platformlar diğer kaldırma elemanlarına göre çok daha fazla tercih ediliyor.


Dizel eklemli platform avantajları şöyle sıralanabilir;

  • Eklemli platformlarda elektrik enerjisi ve dizel yakıt enerjisi ile çalışan iki farklı model bulunuyor. Dizel eklemli platformlar ve özellikleri dikkate alındığında bu ürünler elektrik enerjisi olmayan alanlarda da kullanılabiliyor.
  • Dizel eklemli platform çeşitleri hidrolik tekerleklere sahiptir. Bu tekerlekleri sayesinde çok zorlu arazi şartlarında dahi hareket edebilirler. Bu nedenle birçok projede dış mekanlarda bu platformlar kullanılabilir.
  • Bu platformlarda yatay hareket kabiliyeti geniştir. 10-20 metre arasında farklı özelliklerde yatay hareket kabiliyeti olan dizel eklemli platformlar bulunuyor. Bu sayede özellikle binalarda ve dış cephelerde yapılan çalışmalarda geniş alanlarda kolaylıkla çalışma fırsatı verir.
  • Yüksek çalışma kapasitesine ek olarak bu platformlar minimal tasarıma sahiptir. Bu sayede çok geniş olmayan standart kapı ve alanlarda geçebilirler. Bu platformlar dar alanlarda belirli bir genişliğe kadar çalışma fırsatı sunan yüksek kapasiteli kaldırma elemanlarıdır.
  • İş sahalarında en yaygın kullanılan platform çeşitleri makaslı platformlar oluyor. Bu platformlardan sonra dizel eklemli platformlar en yaygın ikinci yükseltme elemanı oluyor.
  • Bu platformlar sizlere emniyetli bir çalışma ortamı vaat eder. Taşıma haznelerinde yer alan güvenlik kilidi ile bunu başarmak mümkündür.
  • Aynı zamanda bu ürünler sağlam tasarımı ile rüzgardan etkilenmeden konforlu çalışma vaat ederler. 
  • Bu platformları kumanda ile kontrol edebilirsiniz. Bu sayede yerden yukarıdaki personeli kolaylıkla yönlendirebilirsiniz. Bu sayede hem daha verimli çalışma opsiyonu hem de iş sağlığı ve güvenliği açısından avantaj elde edersiniz.


Kiralık Dizel Eklemli Platformlar

Dizel eklemli platformlar yüksek maliyetli ürünlerdir. Bu nedenle birçok firma ihtiyacı olduğunda kiralık dizel eklemli platformlar tercih ediyor. Özellikle yüksek yapılarda yapılacak işlerde hem iç hem de dış ortamlarda bu platformlara başvurabilirseniz. Bu platformlar personellerin erişim sağlayamayacağı alanlarda kolaylıkla çalışabilme özgürlüğü sağlar.


Bu platformlar aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği dikkate alınarak birçok firma tarafından tercih edilmektedir. Kumanda kabini üzerinden kontrol edilebilmesi kiralamak için iyi bir seçenek haline getirir. Birçok firma ihtiyacı olan özelliklerde platformu kiralamaktadır.


İnşaat sektöründe en yaygın kullanılan platformlar arasında bulunur. Akülü modeller de yoğun olarak tercih edilse de dizel modelleri daha çok kiralanmaktadır. Bu platformları aylık kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda daha küçük ihtiyaçlarınızda günlük ve saatlik kiralama seçeneklerini de tercih edebilirsiniz.


İş ihtiyaçlarınıza göre çalışma yüksekliği, yük kapasitesi ve genişlik anlamında esnek seçimler yapabilirsiniz. En doğru eklemli platformu seçerek sizler de kolaylıkla düşük maliyetlerle işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz. Aynı zamanda kiralama seçeneği ile bakım sigortası, parça değişimi gibi işlemleri de yerine getirmek zorunda kalmazsınız.


Dizel Eklemli Platform Fiyatları

Dizel eklemli platform fiyatları konusunda detaylı bilgi almak için iletişim kanallarımızdan bize ulaşarak görüşebilirsiniz. Bu ürünlerin fiyatları çalışma yüksekliği ve boyutuna göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda yük kapasitesi de fiyatlar üzerinde belirleyici olur. İhtiyaçlarınızı belirttiğinizde firmamız sizin için her ihtiyacınızı karşılayacak bir eklemli platform önerebilir. Dizel eklemli platformlar ve özellikleri konusunda bilgi sahibi olan personellerimiz sizler için en kısa sürede ihtiyaçlarınıza cevap verecek platformu size sunar.